Υλικά
50 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. κρεμμύδι
1 καρότο
Μισό κιλό κιμά
1 κλωναράκι σέλινο
80 γρ. κρασί
αλάτι
πιπέρι
1 μισή κούπα γάλα
600 γρ. τυριά
1 πακέτο λαζάνια
2 κουτιά ντοματάκια
1 κουτί χυμό ντομάτας
2 κ.σ. αλεύρι
55 γρ. βούτυρο
1 μισή κούπα γάλα, ζεστό
100 γρ. τυρί έμενταλ, τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 πακέτο λαζάνια (500 γρ.)
400 γρ.μοτσαρέλα, τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά και σοτάρουμε μέσα σ’ αυτό το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο, να μαραθούν πολύ καλά.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να φύγουν όλα τα υγρά του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά, να εξατμιστεί το κρασί.
Ρίχνουμε την ντομάτα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να πήξει η σάλτσα καλά.
Την αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ, λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το καυτό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράζουμε, ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ.
Έπειτα, προσθέτουμε το έμενταλ και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε λίγο επάνω στη φωτιά, ώσπου να λιώσουν τα τυριά.
Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό, αρκετό αλάτι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο να βράσει.
Ρίχνουμε μέσα τα λαζάνια σε δόσεις και τα ζεματίζουμε, να μαλακώσουν για 4 λεπτά.
Μετά τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα με κρύο νερό να κρυώσουν λίγο, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε με τα χέρια, να τα στραγγίσουμε και να τα ακουμπήσουμε σε βαμβακερές πετσέτες, να στεγνώσουν.
Κατόπιν σ’ ένα μεγάλο πυρέξ σκεύος (35Χ40) στρώνουμε 5 στρώσεις λαζάνια εναλλάσσοντας τα με τις ίδιες στρώσεις σάλτσας κιμά, σάλτσας μπεσαμέλ και μοτσαρέλας.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά περίπου να ροδίσουν καλά.
Τα λαζάνια φούρνου είναι έτοιμα.