Πεντανόστιμο παστίτσιο σε θήκες μάφιν, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

  • 350 γραμμ. ζυμαρικά

Για τον κιμά

  • 400 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κoυταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κoυταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 1/2 κoυταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κoυταλιά της σούπας μπαχάρι τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κoυταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 200 γραμμ. νερό
  • 2 κoυταλιές της σούπας βρόμη

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

  • 300 γραμμ. γάλα
  • 230 γραμμ. νερό
  • 6 κoυταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κoυταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμ. γιαούρτι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κoυταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 6 κoυταλιές της σούπας παρμεζάνα

Διαδικασία

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (5′-7′) σε αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σωτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά, μαζί με τα μπαχαρικά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε τον κιμά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να ψηθεί και να γίνει σπυρωτός.

Προσθέστε τον πελτέ και την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Ρίχνετε το νερό και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει τα νερά του. Στο μεταξύ ετοιμάζεται την μπεσαμέλ γιαουρτιού, σοτάροντας το ελαιόλαδο με το αλεύρι. Προσθέστε το γάλα και το νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Προσθέστε την μισή παρμεζάνα και το γιαούρτι.

Προσθέστε στα ζυμαρικά 3 κουταλιές από την μπεσαμέλ και ανακατέψτε καλά. Σε θήκες για μάφιν (12-15 ανάλογα με το μέγεθος), στρώστε σε κάθε θήκη από μια κουταλιά ζυμαρικά, από πάνω απλώστε 2 κουταλιές από τον κιμά, ξανά μισή κουταλιά ζυμαρικά και τέλος περιχύστε με την μπεσαμέλ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 220-250οC για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

 

Πηγή: eleftherostypos.gr