Συστατικά

280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. γάλα πλήρες
2 αυγά, μεσαία
50 γρ. σπορέλαιο
4 κ.σ. βούτυρο, για το ψήσιμο
8 φέτες τυρί
4 φέτες ζαμπόν

Για το σερβίρισμα
1 αυγό, τηγανητό
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα, τα αυγά και το σπορέλαιο, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το 1 κ.σ. βούτυρο στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι, τοποθετούμε από πάνω 2 φέτες τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, και ρίχνουμε από πάνω ακόμα 1 κ.σ. γεμάτη από το μείγμα.

Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 3 pancakes.
Τοποθετούμε τα pancakes το ένα πάνω στο άλλο και βάζουμε από πάνω ένα τηγανητό αυγό.
Σερβίρουμε με πιπέρι και σχοινόπρασο.

 

 

Πηγή:akispetretzikis.com