Μαλακό, αρωματικό, τέλειο για τον καφέ μας, αυτό το κομψό κέικ πορτοκαλιού ψήνεται σε ταψί και καλύπτεται με ένα γλάσο με παπαρουνόσπορο.

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 30 x 20 εκ.

Για το κέικ

Για το γλάσο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κέικ ταψιού με πορτοκάλι και παπαρουνόσπορο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 x 20 εκ.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Ρίχνουμε το βούτυρο, το ξύσμα, τον παπαρουνόσπορο, τη βανίλια και το ξινόγαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  7. Αδειάζουμε στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  9. Ελέγχουμε τρυπώντας το κέντρο με ένα μαχαίρι. Αν η λάμα βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.
  10. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε, κέικ με πορτοκάλι και παπαρουνόσπορο, να κρυώσει.

Γλάσο

  1. Σε μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Στη συνέχεια, τα απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ.
  3. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τον παπαρουνόσπορο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 20-30 λεπτά να σταθεί, πριν το κόψουμε.

 

Πηγή:gastronomos