Η πιο γνωστή εκδοχή του στρούντελ έχει ως βάση τα μήλα. Αυτή η συνταγή όμως παρουσιάζει μια πιο αλμυρή παραλλαγή με μανιτάρια και κοτόπουλο. Ιδανικό για να το σερβίρετε ως ορεκτικό στο τραπέζι σας.

Υλικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Μισό φλ.τσ. σελινόριζα, χοντροτριμμένη
1 κ.γλ. θυμάρι, ξερό
2 κ.γλ. ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλου (μόνο το ψαχνό)
115 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
3 κ.σ. αλεύρι
1 φλ.τσ. ζωμό κότας
1 κ.γλ. μουστάρδα
2 κ.γλ. ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
1 φύλλο κρούστας, μεγάλο
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Αρχικά, σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρούς κύβους.

Το ροδίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια και το θυμάρι.

Αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το αλεύρι.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και κατόπιν το τοποθετούμε κατά μήκος του φύλλου σφολιάτας.

Τέλος, τυλίγουμε σε ρολό, αλείφουμε με αυγό και τοποθετούμε το στρούντελ σε βουτυρωμένο ταψί.

Το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Το στρούντελ με μανιτάρια και κοτόπουλο είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

 

Πηγή: supersyntages.gr