Το ξεφουρνίζετε, αναποδογυρίζετε κι έχετε μια αφράτη, φρουτένια λιχουδιά γεμάτη άρωμα. Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε για τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ, αλλά και για όποια άλλη ώρα της ημέρας σας πιάσει μια μικρή… υπογλυκαιμία.

 

Υλικά

4 μήλα στάρκινγκ
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
ελάχιστη κανέλα
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σκόνη
ξύσμα 1 λεμονιού
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τα μήλα: Καθαρίστε τα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη και το βούτυρο και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα. Κατεβάστε τα από την εστία, πασπαλίστε τα με τη κανέλα και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Ρίξτε τα αυγά, ένα κάθε φορά, και στη συνέχεια χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε το γιαούρτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Στρώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στο εσωτερικό της φόρμας για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε με ευκολία το κέικ και για να μη σπάσει η πλευρά με τα μήλα.

Αδειάστε στη φόρμα του κέικ τα μήλα με το σιρόπι τους. Ρίξτε το μείγμα του κέικ πάνω από τα μήλα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C στον αέρα για 50 λεπτά. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το 15 λεπτά και ξεφορμάρετέ το.