Συστατικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. ριγκατόνι, βρασμένα
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
πιπέρι
θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο 3 ατομικές στρογγυλές φόρμες 10 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
Τοποθετούμε όρθια τα ριγκατόνι στη βάση από τις φόρμες.
Περιχύνουμε τα ριγκατόνι με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα, πιπέρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το τυρί.
Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο κι αφήνουμε τις πίτες να κρυώσουν για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι.

 

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com