Μια εύκολη συνταγή για το αγαπημένο γλύκισμα, έτοιμη σε 40 λεπτά.

 

Υλικά

1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο

1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο

2 ποτήρια νερού

σιμιγδάλι χοντρό

1 ποτήρι νερού φυσικός χυμός πορτοκάλι

2 κ.σ. κουκουνάρι

3 κ.σ. αμύγδαλο λευκό χοντροκομμένο

Για γαρνίρισμα

σκόνη κανέλα

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερού ζάχαρη

3 ποτήρια νερού νερό

1 ξύλο κανέλας

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά.

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ηλιέλαιο, κουκουνάρι, αμύγδαλο και σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για 15 λεπτά.

Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας το βάζουμε στη φόρμα.

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με σκόνη κανέλα.