Μια πεντανόστιμη συνταγή για το τραπέζι σας. Εύκολες μπριζόλες κρασάτες. Ένα γρήγορο και οικονομικό φαγητό που μπορείτε να το φτιάξετε για οποιαδήποτε περίσταση. Αξίζει τον κόπο!

Υλικά

2 σπαλομπριζόλες (600-800 γρ. η καθεμία)
2-3 κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
2 ποτ. λευκό κρασί, ξηρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.κ. κοφτή αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, μέσα σε μια κατσαρολίτσα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, με έναν κύβο βούτυρο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει το μισό.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε καλά μία κουταλιά ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάζουμε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα, σε δυνατή φωτιά, υπολογίζοντας 3 με 4 λεπτά για κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος τους.

Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε τις μπριζόλες μέσα στην πιατέλα σερβιρίσματος και τις διατηρούμε ζεστές, σκεπασμένες με διπλό αλουμινόχαρτο.

Αδειάζουμε το λίπος από το τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα του κρασιού.

Έπειτα, ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά, ξύνοντας με μια κουτάλα τον πυθμένα του τηγανιού όπου έχουν κολλήσει οι χυμοί από το κρέας.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με ίση ποσότητα βούτυρο.

Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα μέσα στη σάλτσα, χτυπώντας με το σύρμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο το υπόλοιπο βούτυρο και αλοτοπιπερώνουμε ελαφρά.

Τέλος, σερβίρουμε μέσα σε μια σαλτσιέρα μαζί με τις σπαλομπριζόλες.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

 

Πηγή: supersyntages.gr