Συστατικά
100 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
3 αυγά, μεσαία
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. Arla cream cheese
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
200 γρ. φέτα, τριμμένη
80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σοτυς 180ºC στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, καλύπτουμε με μια διάφανη μεμβράνη, και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ τα αυγά, το αλάτι, το τυρί κρέμα και το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τη φέτα και τη γραβιέρα, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 10×30 εκ., μεταφέρουμε μέσα το μείγμα, και το απλώνουμε με την κουτάλα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο, και την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το κέικ, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Πηγή:akispetretzikis.com