Συστατικά
370 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. φράουλες, ώριμες, παγωμένες
450 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
280 γρ. σαβαγιάρ
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Για το σερβίρισμα
φράουλες
φύλλα δυόσμου
ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας, τις φράουλες και χτυπάμε με το φτερό ή το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Δεν χτυπάμε περισσότερο το μείγμα γιατί θα κόψει.
Μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βουτάμε ένα ένα από τα 16 σαβαγιάρ στον χυμό πορτοκάλι, από την πλευρά της ζάχαρης και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 22×32 εκ. μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού.
Καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε με ένα κουτάλι μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια των σαβαγιάρ.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα 16 σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.
Σερβίρουμε με επιπλέον φράουλες, φύλλα δυόσμου και ζάχαρη άχνη.
Πηγή: akispetretzikis.com