Υλικά

500 γραµ. γαρίδες καθαρισμένες
ελαιόλαδο για το τηγάνι
σάλτσα ταρτάρ ή μαγιονέζα για το σερβίρισμα

Για το πανάρισμα

1/2 φλ. αλεύρι
2 κ.σ φρυγανιά
1/2 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο
1/2 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν

 

Εκτέλεση

Οι κλασικές τηγανητές γαρίδες είναι απίθανος μεζές. Ειδικά αν είναι γαρίδα Πλαταμώνα φρέσκια, αφού την πανάρουμε ολόκληρη με το μαλακό κέλυφος σε αλατισμένο αλεύρι, την τηγανίζουμε για λίγα λεπτά να ροδίσει.

Όμως αυτή η συνταγή που σας δίνω για τηγανιτές γαρίδες είναι μεζές απίθανος.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του παναρίσματος.

Ρίχνουμε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες να κολλήσει το πανάρισμα πάνω τους. Ανακατευτούμε να ντυθούν καλά με το αλεύρι και όλα τα υλικά.

Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.

Αφού κάψει το λάδι, ρίχνουμε τις γαρίδες λίγες-λίγες και τηγανίζουμε για 1-2΄ να ροδίσουν ελαφρά.

Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.

Τις σερβίρουμε ζεστές με σάλτσα ταρτάρ ή με σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

 

Μυστικά για τις τηγανητές γαρίδες

-Να τηγανίζετε τις γαρίδες λίγες λίγες, για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.

-Μόλις ροδίσουν ελαφρά είναι έτοιμες σε κάτι λιγότερο από 2΄.

-Απολαύστε τες ζεστές και τραγανές.

-Οι μικρές ψιλές γαρίδες της ανεμότρατας, όταν επιτρέπεται η αλίευσή τους, πανάρονται με το μαλακό κέλυφος, δεν τις καθαρίζουμε. Είναι πεντανόστιμες και τραγανές, μοναδικός μεζές.

-Το μικρό Συμιακό γαριδάκι, επειδή είναι πολύ σπάνια η γεύση του και είναι δυσεύρετο, το τηγανίζετε πάντα σκέτο.

-Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες αφού όμως τις ξεπαγώσετε σωστά

 

 

 

Πηγή: argiro.gr