Συστατικά
825 γρ. φρούτα, σε κομπόστα
200 γρ. ανανά, ζελέ σκόνης
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, παγωμένο, πλήρες ή light
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Για το σερβίρισμα
300 γρ. σαντιγί
100 γρ. φράουλες
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σουρώνουμε την κονσέρβα με τα φρούτα. Κρατάμε τα φρούτα στην άκρη και βάζουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι.
Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθεί το σιρόπι. Μόλις πάρει μία βράση βάζουμε το ζελέ ανανά σε σκόνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά για να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα από το κατσαρολάκι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βάζουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Απλώνουμε σε ένα μπολ, σταυρωτά, διάφανη μεμβράνη και φροντίζουμε να καλύψουμε καλά όλη την επιφάνεια του μπολ χωρίς να υπάρχουν κενά.
Βάζουμε μέσα όλο το μείγμα και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 2-4 ώρες για να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Για το σερβίρισμα
Αφαιρούμε από το ψυγείο και βγάζουμε τη μεμβράνη που καλύψαμε το γλυκό.
Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε όλη τη μεμβράνη.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σαντιγί σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Στολίζουμε με φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια, φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζελέ σε σκόνη χωρίς ζάχαρη.
Πηγή:akispetretzikis.com