Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

 

Υλικά

500 γραμμάρια μοσχαρίσιο ή μισό –μισό κιμά

4 φέτες ψωμί του τοστ

100 ml γάλα

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

2 αυγά

Μαϊντανό κατά βούληση

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (ή και παραπάνω , αναλόγως το τηγάνι)

Λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα

300ml μπύρα ξανθή ελαφριά

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά, τις φέτες του ψωμιού που θα μαλακώσετε προηγουμένως στο γάλα και θα τις στύψετε καλά, την παρμεζάνα, τα αυγά, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώστε τα καλά μέχρι να έχετε ένα αφράτο μίγμα.

Πάρτε λίγη ποσότητα από το μίγμα κάθε φορά και σχηματίστε κεφτεδάκια. Στη συνέχεια περάστε τα στο αλεύρι, βάλτε τα σε μια πιατέλα και αφήστε τα για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξουν.

Τηγανίστε τα σε μέτρια δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε τη μπύρα, χαμηλώστε την ένταση και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, περιστρέφοντάς τα συχνά.

 

Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη μπύρα για περισσότερη ένταση.