Υλικά Συνταγής

6 κολοκυθάκια τρυφερά (χωρίς πολλούς σπόρους)
350 ml μπύρα
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 200 γραμ.)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Ακολουθήστε την πανεύκολη συνταγή μου για τέλεια κολοκυθάκια τηγανητά με το πιο τραγανό κουρκούτι μπύρας!

Για το κουρκούτι μπύρας

Αδειάζουμε τη μπύρα σε μπολ και λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό.

Ο χυλός δεν πρέπει να έχει σβόλους. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.

Για τα τηγανητά κολοκυθάκια

Στο μεταξύ, πλένουμε τα κολοκυθάκια (φροντίζουμε να διαλέξουμε ποικιλία που δεν έχει μεγάλους σπόρους). Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος. Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες.

Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν.

Στη συνέχεια, τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.

Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρουμε. Απολαύστε τα με δροσερό τζατζίκι.

 

 

 

 

Πηγή: argiro.gr