Υλικά
8 κοπανάκια κοτόπουλου,
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας μέλι
2 φλιτζάνια πλιγούρι
1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 φυλλαράκια δυόσμου
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές αφού πρώτα το αλατοπιπερώσετε. Το ακουμπάτε σε πιάτο.

Ρίχνετε στο ίδιο σκεύος το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τις πιπεριές και σοτάρετε λίγο ακόμα, ανακατεύοντας συχνά για 3-4 λεπτά ακόμη.

Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σβήνετε με το χυμό του λεμονιού, προσθέτετε λίγο νερό και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 λεπτά ακόμη, σκεπασμένο με καπάκι. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και το μέλι. Ανακατεύετε το κορνφλάουρ με λίγο νερό και το ρίχνετε στο φαγητό. Κουνάτε την κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε δύο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μια κατσαρόλα το πλιγούρι. Αλατίζετε, προσθέτετε 4½ φλιτζάνια καυτό νερό, αλατίζετε και βράζετε μέχρι να πιει το νερό του και να στεγνώσει. Προσθέτετε εκτός φωτιάς λίγο ακόμη ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρετε τα κοπανάκια σε πιάτο με τη σάλτσα τους συνοδεύοντας με το πλιγούρι.

 

 

Πηγή:olivemagazine.gr