Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αβγά
125γρ. ζάχαρη
70γρ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Για τη γέμιση

400γρ. παγωτό βανίλια
200γρ. πεπόνι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε ένα ταψάκι 25×35εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι, αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια του. Ψήνετε το παντεσπάνι στο φούρνο για 15 λεπτά.

Απλώνετε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο και την πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Αναποδογυρίζετε επάνω το παντεσπάνι, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τυλίγετε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς.

Για τον κορμό: Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20 λεπτά, περίπου. Ξετυλίγετε το παντεσπάνι από την πετσέτα και απλώνετε το μαλακωμένο παγωτό. Σκορπάτε το ψιλοκομμένο πεπόνι και τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό, με προσοχή. Τυλίγετε τον κορμό με μεμβράνη και τον βάζετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Για το σερβίρισμα αφαιρείτε τη μεμβράνη, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, διακοσμείτε αν θέλετε με κομμάτια πεπόνι, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

 

Πηγή: olivemagazine.gr