Είναι αφράτοι κεφτέδες κοτόπουλου, είναι μυρωδάτοι και στο μείγμα τους έχουν και κολοκυθάκια και κολοκυθοανθούς. Μοναδικοί!

Υλικά
Μερίδες: 4

Για τους κεφτέδες
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
10 κολοκυθοανθοί
300 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα και καλά στυμμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
τα φύλλα από 6 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
λίγο πιπέρι καγιέν
60 ml ελαιόλαδο + επιπλέον, για το τηγάνισμα των κεφτέδων
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πανάρισμα
2 ασπράδια αυγών
4 κουτ. σούπας κορν φλέικς, κατά προτίμηση ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
1 μέτριο σταρένιο παξιμάδι

Διαδικασία
Κεφτέδες
Για να φτιάξουμε κοτοκεφτέδες πανέ, ζυμωμένους με κολοκύθια, αρχικά, αφαιρούμε τη σκληρή βάση των κολοκυθοανθών.
Στη συνέχεια, τους πλένουμε, τους στεγνώνουμε και τους ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το μετρημένο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε τους ανθούς, τα τριμμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και το τζίντζερ για 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τον κιμά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, το αυγό, λίγο πιπέρι καγιέν και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και πλάθουμε κεφτεδάκια βάρους περίπου 30 γρ. το καθένα.
Έπειτα, απλώνουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Πανάρισμα
Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε τα ασπράδια μέχρι ίσα να αφρίσουν.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα κορν φλέικς με το παξιμάδι, μέχρι να γίνουν χοντρή σκόνη.
Περνάμε τα κεφτεδάκια ένα ένα πρώτα από το ασπράδι και έπειτα από το στεγνό μείγμα κορν φλέικς-παξιμαδιού.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τηγάνισμα
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια όπως είναι παγωμένα από το ψυγείο, σε δόσεις, για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν μέχρι το κέντρο τους.

Στραγγίζουμε κάθε δόση σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά και συνοδεύουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και πουρέ αρακά.

 

 

Πηγή: gastronomos.gr