Φουρνιστές κρέπες με μπούτι κοτόπουλο, γίδινη φέτα και μπόλικα πράσα.

Υλικά
Μερίδες: 4
8 κρέπες (έτοιμες από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
Για τη γέμιση
1½ κιλό πράσα
2 μπούτια κοτόπουλου (χωρίς την πέτσα), βρασμένα και ξεκοκαλισμένα
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. γίδινη φέτα
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι λευκό

Για την επικάλυψη
1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
2 αυγά (βιολογικά, κατά προτίμηση)

Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε το λευκό τους μέρος. Τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

Γέμιση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, τα πράσα.
Σιγοψήνουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία χωρίς υγρά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε στα πράσα τη φέτα, θρυμματισμένη με τα χέρια, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τα ψαχνά του κοτόπουλου και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Βάζουμε κατά μήκος σε κάθε κρέπα 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, τις τυλίγουμε σε ρολά και τις τοποθετούμε δίπλα δίπλα σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί.

Επικάλυψη και ψήσιμο
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, περιχύνουμε τις κρέπες και τις ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

 

Πηγή: gastronomos.gr