Μια συνταγή που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Λαχταριστό coffee cake με γέμιση τυριού. Μπορείτε να το απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι απλά υπέροχο!

Υλικά συνταγής
100 γρ. βούτυρο
8 αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε 4 κ.γλ. βραστό νερό
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε 4 κ.γλ. βραστό νερό
250 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε δύο αντικολλητικές φόρμες (ή τις στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ελαφρά βουτυρωμένο) διαμέτρου 26 εκατοστών.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Έπειτα, ρίχνουμε με μια κίνηση το μισό από το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τον διαλυμένο καφέ μέσα στο βούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μισό απ’ αυτό στο προηγούμενο μείγμα.

Κατόπιν, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και τέλος το υπόλοιπο μείγμα καφέ – βούτυρου και ανακατεύουμε αυξάνοντας σιγά σιγά την ταχύτητα στο μίξερ.

Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνετε 30 με 35 λεπτά, μέχρις ότου τα κέικ φουσκώσουν και ξεκολλάνε στο πλάι από τις φόρμες.

Ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Χτυπάμε μετά με το μίξερ τα υλικά της γέμισης, το τυρί με την άχνη και τον καφέ και τέλος βάζουμε τη γέμιση ανάμεσα στα δύο κέικ.

Το coffee cake με γέμιση τυριού είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

 

Πηγή:supersyntages.gr