Υλικά

8 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

½ κούπα καστανή ζάχαρη

1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1 βανίλια

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

Κομματάκια σοκολάτας

 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 °C. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτετε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύετε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτετε διαδοχικά το αυγό, το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και, με τη βοήθεια της σπάτουλας, μεταφέρετε προσεκτικά το μπισκότο σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί με τη σπάτουλα και προσθέτετε την κουβερτούρα από πάνω. Ψήνετε για 15 λεπτά περίπου.

 

 

 

Πηγή: eleftherostypos.gr