Συστατικά
500 γρ. λιγκουίνι
αλάτι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλ. σέλερι
1 πράσο
1 καρότο
πιπέρι
2 κ.σ. εστραγκόν
150 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. κυδώνια όστρακα
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. ρίγανη
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ με νερό βάζουμε τα κυδώνια, καλύπτουμε με μία πετσέτα και βάζουμε στο ψυγείο για 6-10 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν όλη την άμμο που μπορεί να έχουν.
Μεταφέρουμε τα κυδώνια κάτω από τρεχούμενο νερό και τρίβουμε το κέλυφός τους με ένα σφουγγάρι για να φύγει η άμμος που βρίσκεται εξωτερικά.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε για 8 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα γουόκ στη φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε τα στικ από το σέλερι, το πράσο, το καρότο και τα βάζουμε στο γουόκ.
Βάζουμε πιπέρι, το εστραγκόν και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε τα κυδώνια από το νερό και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά. Βάζουμε το κρασί, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ανοίξουν τα κυδώνια.
Με μία τσιμπίδα αφαιρούμε τα κυδώνια και τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι. Όσα δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε!
Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε την κρέμα γάλακτος, πιπέρι, τη νοστιμιά και βράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μεταφέρουμε ξανά τα κυδώνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε τα λιγκουίνι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με πιπέρι και ρίγανη.
Πηγή: akispetretzikis.com