Συστατικά

1 κιλό συκωταριά, αρνίσια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 σκ. σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο, + έξτρα για το σερβίρισμα
1 κ.σ. μάραθο
3 κ.σ. δυόσμο, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. πιπέρι, κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
1 λίτρο νερό
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε πολύ προσεκτικά τη συκωταριά.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, τοποθετούμε τη συκωταριά και τη βράζουμε για 10 λεπτά.
Τη βγάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κόβουμε όλη τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια 1-2 εκ.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τον μάραθο, τον δυόσμο και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τη συκωταριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε την κανέλα, την ντομάτα κονκασέ, το κόκκινο πιπέρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Βράζουμε για 40-50 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με άνηθο ψιλοκομμένο.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com