Υλικά Συνταγής

500 γραμμ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
2 ξερά κρεμμύδια
τριμμένα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μπόλικο φρέσκο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τις μπακαλιαροκροκέτες, πρώτα μαδάμε με τα δάχτυλα το μπακαλιάρο σε ίνες.

Τον βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, να αναμειχθεί ο χυλός.

Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τη ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Extra Tips

Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου και αφαιρέστε την πέτσα και τα σκληρά μέρη. Μουσκέψτε τα σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει. Αλλάζετε συχνά το νερό, ώστε να ξαλμυρίσει γρήγορα και να φουσκώσει η σάρκα του.

 

Πηγή: argiro.gr