Συστατικά
Για το σιρόπι
600 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
φλούδες, από 1 πορτοκάλι
Για τα κέικ
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
6 αβγά, μεσαία
80 γρ. τρούφα σοκολάτας
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο, για το ταψί
Για το γλάσο σοκολάτας
125 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κακάο
30 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. νερό
100 γρ. γάλα
Για το σερβίρισμα
50 γρ. ινδοκάρυδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το πορτοκάλι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 4-5 λεπτά να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι, ένα ένα τα αβγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.
Βάζουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο αλεύρι, την τρούφα σοκολάτας, το μπέικιν, αλάτι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 32×25 εκ. και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε και περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Αφήνουμε στην άκρη να απορροφηθεί το σιρόπι και να κρυώσει το γλυκό μας.
Για το γλάσο σοκολάτας
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το νερό, το γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει το κακάο.
Μεταφέρουμε το μείγμα από το μπολ στο κατσαρολάκι με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει το μείγμα. Απλώνουμε πάνω από το κρύο γλυκό, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com