Συστατικά

3 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες
8 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
50-100 γρ. φρυγανιά τριμμένη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε στο μπολ το ψιλοκομμένο θυμάρι, τη ζάχαρη, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα.

Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί έχοντας την κομμένη μεριά προς τα πάνω.
Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μείγμα του μπολ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι οι ντομάτες να γίνουν ζουμερές και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com