Με πρόγραμμα, προτάσεις και σχέδιο

 

Το πρόγραμμα, οι προτάσεις και το σχέδιο της δημοτικής παράταξης «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» του κ. Κώστα Κουκοδήμου για τη νέα θητεία στον Δήμο Κατερίνης έχει ως εξής:

Το μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια στον Δήμο Κατερίνης είναι να αξιοποιήσουμε την τεράστια δυναμική που απέκτησε από το 2019. Μια δυναμική ορατή πια σε όλη την Ελλάδα. Ένας Δήμος που βγήκε από την «αφάνεια», δημιούργησε νέο προφίλ, αναγνωρίστηκε και βραβεύθηκε και κυρίως έκανε περήφανους τους δημότες του.

Καταθέτουμε την πρόταση που χρειάζεται ο Δήμος μας, για το επόμενο μεγάλο του βήμα. Εμβληματικά έργα και παρεμβάσεις που θα καταστήσουν τον Δήμο Κατερίνης πρωταγωνιστή.

Η παραχώρηση των στρατοπέδων που πετύχαμε στην προηγούμενη τετραετία ήταν το πρώτο βήμα, σε αυτήν το αξιοποιούμε.

Η παραχώρηση της έκτασης του παλαιού εργοστασίου ΟΣΕ στον Σ. Σταθμό ήταν το πρώτο βήμα, στη νέα θητεία το υλοποιούμε.

Η παραχώρηση του παλαιού εργοστασίου Ξυλείας στη Μόρνα ήταν το πρώτο βήμα, στη νέα θητεία το υλοποιούμε.

Η έγκριση της χρηματοδότησης για το νέο υπόγειο χώρο στάθμευσης ήταν το πρώτο βήμα, στη νέα θητεία το υλοποιούμε.

Η χρηματοδότηση για την ανάπλαση σε 17 πλατείες και κοινόχρηστους χώρους ήταν το πρώτο βήμα. Το έργο ξεκίνησε και στη νέα θητεία αυτές οι πλατείες αλλάζουν όψη.

Η πρόταση της ΕΚΚΙΝΗΣΗ και οι βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις της για την πενταετία 2024-2028 περιλαμβάνουν σημαντικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του Δήμου μας.

-Ισόρροπη Ανάπτυξη από τα παράλια, το κέντρο της πόλης έως τα ορεινά (τα Πιέρια και τον Όλυμπο). Κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα έχει δικαίωμα στην Ανάπτυξη, στην Τεχνολογία, στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό.

ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική, που θα αγκαλιάζει το σύνολο των δημοτών, βρίσκεται σε πρώτη γραμμή προτεραιότητας. Κανένας δημότης, μικρός ή μεγάλος, δε θα νιώθει μόνος. Κάθε Δημότης έχει την ίδια Αξία.

 

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τετραετία που πέρασε έφερε, λόγω της πανδημίας, τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Το πρώτο κοινωνικό ιατρείο που δημιούργησε ο Δήμος μας ωφέλησε χιλιάδες συνδημότες μας. Συνεχίζουμε προτάσσοντας νέες πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο.

-Ιδρύουμε Δημοτική Τράπεζα Αίματος και Κοινωνικό Οδοντιατρείο.

-Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ.

-Δημιουργούμε Κέντρο Ημέρας για παιδιά με Αυτισμό και «Εθελοντική Ομάδα Περιβάλλοντος».

-Χάρτη δικαιωμάτων ΑμεΑ και χαρτογράφηση κατηγοριών αναπηρίας.

-Πλατφόρμα διαδρομών και σημείων θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ αλλά και προσβάσιμων κτιρίων καταστημάτων και υπηρεσιών μέσω εφαρμογής.

-Δημιουργία συστημάτων αυτόματης καθοδήγησης ατόμων με δυσκολίες όρασης σε παραλίες.

-Δημιουργία Δημοτικής Κατασκήνωσης στην Ολυμπιακή Ακτή. Παράλληλα εκπονούμε πρόγραμμα για την ανάπτυξη δομών, οι οποίες θα υποστηρίξουν τη Δια Βίου μάθηση, τη φροντίδα και την εκπαίδευση των ΑμεΑ και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

-Δημιουργία ξενώνα Αστέγων.

 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Ό,τι αφορά το περιβάλλον, αφορά όλους μας. Κάναμε σπουδαία βήματα στην ανακύκλωση και πετύχαμε πανελλήνιες διακρίσεις. Δεν έγινε με ευχολόγια αλλά με συστηματική δουλειά.

-Επεκτείνουμε τις γωνιές ανακύκλωσης σε όλο τον Δήμο.

-Δημιουργία pocket πάρκου/χώρου πρασίνου στις γειτονιές.

-Υπογειοποιούμε τους κάδους στο κέντρο αλλά και σε κεντρικά σημεία σε όλο τον Δήμο.

-Υλοποιούμε πρόγραμμα περιβαλλοντικής παρακολούθησης όλων των παραμέτρων σε αέρα, έδαφος και νερό, σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

-Ηλεκτροκίνητα οχήματα και σκούπες για την καθαριότητα της πόλης.

-Επεκτείνουμε την ανακύκλωση με νέα υλικά (φελιζόλ) και προωθούμε συστηματικά τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

-Συνεχίζουμε τον επιτυχημένο σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης της Followgreen εκτός από τα Δημοτικά και στα Γυμνάσια της πόλης.

-Σύστημα Οικίσκων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό. Το «Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης». Το συνολικό ανταποδοτικό αντίτιμο θα ενισχύει κοινωνικές δράσεις του Δήμου Κατερίνης, συλλόγων και φορέων.

-Κατασκευή μικρών φραγμάτων – ταμιευτήρων νερού για την αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού και την αποτελεσματική άρδευση.

-Η επέκταση δυναμικότητας ΕΕΛ (Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων) των υφιστάμενων μονάδων σε Κατερίνη και Κορινό.

-Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης και η προσθήκη νέων ψηφιακών υδρομέτρων.

-Η εκπόνηση συνολικής μελέτης για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιακής Ακτής.

-Εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής αυτονομίας και μείωσης ενέργειας με παράλληλη τοποθέτηση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε όλα τα δημοτικά κτίρια και σχολεία.

 

ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΕΡΓΑ

Πετύχαμε μέσα στην τετραετία χρηματοδοτήσεις και παραχωρήσεις που θα αλλάξουν ριζικά τη φυσιογνωμία της πόλης, θα αναδείξουν περιοχές και θα δώσουν ταυτότητα σε σημεία της πόλης και των οικισμών που μέχρι σήμερα παρέμεναν αόρατα. Ανάπλαση παλαιού εργοστασίου ΟΣΕ στον Σταθμό, παραποτάμια διαδρομή Λεύκου ποταμού και χρήση των παραχωρημένων εκτάσεων πρώην στρατοπέδων αλλάζουν την Κατερίνη.

παραποτάμια διαδρομή του ποταμού Λεύκου, του γνωστού μας Πέλεκα και η ήπια αξιοποίησή του, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με 2,5 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομο, έξυπνα παγκάκια, υπαίθρια γυμναστήρια, δημοτικό αναψυκτήριο, πανοραμικά κιάλια, διοργάνωση riverfestival.

-Το Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης ανακαινίζεται και εκσυγχρονίζεται. Μια πλήρης ανακαίνιση με τον κατάλληλο εξοπλισμό και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου»

Εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας, ανακατασκευή κεντρικού πεζόδρομου.

-Δημιουργία ανοιχτών φυλασσόμενων χώρων στάθμευσης στις εισόδους της πόλης για τη στάθμευσης των οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων.

-Δημιουργία Κλειστού Εκθεσιακού Χώρου στην εμποροπανήγυρη Κατερίνης όπου θα λειτουργεί και η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης Πιερίας.

-Δημιουργούμε δημοτικό σύστημα δωρεάν μίσθωσης ποδηλάτων και οριοθετούμε νέους χώρους προσωρινής στάθμευσης για ηλεκτρικά ποδήλατα.

-Στεγασμένη λαϊκή αγορά στην περιοχή 19ης Μαΐου σε δημοτική έκταση.

-Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας και Πολιτισμού – Μουσείου Τεχνολογίας ΟΣΕ.

-Οι παραχωρημένες εκτάσεις των πρώην στρατοπέδων μετατρέπονται σε χώρους πολιτισμού, αναψυχής και άθλησης, ήπιων δραστηριοτήτων για παιδιά και ηλικιωμένους. Στον ίδιο χώρο θα στεγαστούν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.

-Πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή Ανδρομάχης.

 

Οι Κοινότητές µας

Τα χωριά μας, αποκτούν σημεία αναφοράς για την παράδοση και τον αγροτουρισμό. Αυτό αποτελεί και το μεγάλο «στοίχημα» της νέας θητείας για τη διοίκησή μας.

-Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης (Μεσαία – Κάτω, Άνω Μηλιά, Λόφος, Σβορώνος, Περίσταση, Φωτεινών και άλλα)

-Ανακαίνιση – εκσυγχρονισμός κοινοτικών κτιρίων. Μετατρέπονται σταδιακά σε χώρους ψυχαγωγίας (Βιβλιοθήκες, πολιτιστικές εκδηλώσεις).

-Σύνδεση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής με το Πλατανοδάσος Ν. Κεραμιδίου ως χώρος αναψυχής και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

-Σύνδεση του Πλατανοδάσους Σβορώνου με το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας με περιπατητική διαδρομή μήκους 2 χλμ.

-Οδική σύνδεση με ασφαλτοστρωμένους δρόμους των ορεινών χωριών μεταξύ τους όπως Μελιάδι – Καταλώνια – Έλαφος κ.α.

-Εκπόνηση συνολικής μελέτης άρδευσης των μη αρδευόμενων επαρκώς περιοχών όλων των χωριών με σκοπό τη χωροθέτηση και κατασκευή φραγμάτων – λιμνοδεξαμενών και δικτύων άρδευσης, όπως για παράδειγμα την ανακατασκευή και τη μεγέθυνση του υπάρχοντος μικρού φράγματος του Μοσχοποτάμου.

-Ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου Παλαιού Κεραμιδίου – Νοσοκομείου.

-Ασφαλτόστρωση Λαγόρραχης-Ρητίνης-Ελατοχωρίου.

-Βρεφονηπιακός Σταθμός στον Κορινό.

-Κατασκευή λιμνοδεξαμενής άρδευσης στο Λόφο.

-Ανάπλαση κεντρικής Πλατείας Περίστασης και δημιουργία παιδικής χαράς.

-Κόμπακτ Βιολογικοί σταθμοί καθαρισμού σε Ελατοχώρι, Βρύα, Ρητίνη, Λόφο-Ραχη.

-Ανέγερση νέου νηπιαγωγείου Κορινού.

-Πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου Κορινού.

-Νέα δεξαμενή αποθήκευσης αρδευτικού νερού και γεώτρηση άρδευσης στη Γανόχωρα.

-Δεξαμενή άρδευσης στη Μεσαία Μηλιά και νέα αποθηκευτική δεξαμενή.

-Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Φωτεινών.

-Αντιπλημμυρική προστασία Καλλιθέας.

-Σύνδεση δικτύου ύδρευσης Περίστασης και Καλλιθέας με τον διπλό αγωγό ύδρευσης της πόλης της Κατερίνης.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

Η διαχείριση της καθημερινότητας αποτελεί το μεγαλύτερο και το σπουδαιότερο έργο κάθε διοίκησης. Ο Δήμος Κατερίνης τόσο στη διάρκεια της πανδημίας όσο και στο αμέσως επόμενο διάστημα κέρδισε το στοίχημα της διαχείρισης της καθημερινότητας.

Είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε την ποιότητα της ζωής των δημοτών ξανά σε πρώτο πλάνο:

-Ενίσχυση του πρασίνου παντού.

-Εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού καθαριότητας με έμφαση σε έξυπνα μηχανήματα που θα διευκολύνουν την καθημερινή χρήση στο δίκτυο δρόμων και πεζοδρομίων.

-Νέοι φορτιστές ηλεκτροκίνησης σε κεντρικά σημεία της πόλης για την εξυπηρέτηση των οδηγών.

-Αισθητικές βελτιώσεις, σε πολυσύχναστα σημεία για τον επισκέπτη αλλά και τους κατοίκους του Δήμου (παραλίες, αξιοθέατα, διαδρομές σε μονοπάτια, φυσικά τοπία, δρόμοι προσέγγισης, χώροι συγκέντρωσης και ελαφρών αθλοπαιδιών, κλπ.).

-Προώθηση υπεύθυνων υιοθεσιών αδέσποτων σκύλων από το κυνοκομείο.

-Γιγαντο-εικόνες σε παλαιά κτίρια σε όλη την πόλη.

 

ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

α. Παιδεία

Ό,τι αφορά τα παιδιά μας είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Προβλήματα και ελλείψεις ετών βρίσκουν λύσεις.

-Ένα νέο πολυδύναμο νηπιαγωγείο στην περιοχή Βατάν θα προστεθεί στις σύγχρονες εκπαιδευτικές δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης της Κατερίνης.

-Κατασκευή και ίδρυση νέου Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου.

-Η σύμβαση του Μουσικού σχολείου έχει ήδη υπογραφεί και προχωρά μέσω ΣΔΙΤ. Σύντομα θα έχουμε ένα νέο σχολείο «κόσμημα» για τα παιδιά μας.

 

β. Νεολαία

Οι νέοι βρίσκουν νέους χώρους και ευκαιρίες ψυχαγωγίας και άθλησης, μάθησης και δράσης.

-«Οι γεύσεις ενώνουν τους λαούς». Οι πολυπολιτισμικές μαθητικές κοινωνίες μας ετοιμάζουν και προσφέρουν δωρεάν εδέσματα της πατρίδας τους και του τόπου μας.

-«Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση Τελειόφοιτων» μαθητών των Λυκείων του Δήμου Κατερίνης.

-Δημιουργούμε SkatePark 500 τ.μ., για όσους αγαπούν το skateboard, τα inlineskates και το ΒΜΧ.

-Δημιουργούμε PumpTrack 700 τ.μ., μια πίστα με στροφές, ευθείες, στροφές σε ανασηκωμένο έδαφος, κυματοειδή εμπόδια για μικρά άλματα, για τους λάτρεις της ποδηλασίας.

-Τοποθετούμε Τοίχο Αναρρίχησης 350 τ.μ. για παιδιά από 6 ετών και πάνω

 

γ. Εθελοντισμός

Ο εθελοντισμός στον Δήμο Κατερίνης αναγνωρίστηκε με πανελλήνιες διακρίσεις. Στόχος μας να καταστεί ο Δήμος μας σημείο αναφοράς εθελοντισμού και προσφοράς.

-Ίδρυση Δημοτικής Ηλεκτρονικής Τράπεζας Εθελοντών. Οι δημότες ενημερώνονται, προτείνουν, συναποφασίζουν και αν επιθυμούν δηλώνουν, σε ποιες εθελοντικές δράσεις θα ήθελαν να συνεισφέρουν.

-Προώθηση προγραμμάτων υιοθεσίας σχολείων, παιδότοπων και πάρκων από χορηγούς μέσω προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι υποδομές αθλητισμού παραμένουν ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου.

-Ολοκληρώνουμε τις απαραίτητες εργασίες στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού, έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση του κτιρίου.

-Εκπονούμε μελέτη για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στην Κατερίνη.

-Ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε σε ανάπλαση, αναβάθμιση και αποκατάσταση – συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Β’ ΔΑΚ «Θ. Διαμαντόπουλος» που αποτελεί σημαντικό χώρο άθλησης για την πόλη μας.

-Ενίσχυση των φιλικών στο περιβάλλον τρόπων παραγωγής – κατανάλωσης ενέργειας στους αθλητικούς χώρους.

-Λειτουργία camp το καλοκαίρι στους χώρους άθλησης ανάλογα με το είδος του αθλήματος συμμετοχής (αθλητισμός το καλοκαίρι) σε συνεργασία με συλλόγους.

-Νέο ταρτάν στο Α’ ΔΑΚ.

-Β’ΔΑΚ – Θ. Διαμαντόπουλος. Μετά την ενεργειακή αναβάθμιση του, σειρά έχει η εσωτερική ανακαίνιση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ με αλλαγή παρκέ- μπασκέτες και αποδυτήρια. Επίσης ριζική εσωτερική ανακαίνιση του κολυμβητήριου στα αποδυτήρια αλλά και δημιουργία νέων αποδυτηρίων.

-Δημιουργία υπαίθριων γυμναστηρίων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Κατερίνης.

-Τα Μπαλόνια αθλητισμού έρχονται στον Δήμο Κατερίνης. Οι αεροθόλοι τοποθετούνται σε όλους τους χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

-Βελτίωση και εκσυγχρονισμός όλων των υπαίθριων αθλητικών χώρων (Αθλητικές εγκαταστάσεις Παραλίας, Νεοκαισάρειας, Ανδρομάχης κ.λ.π.)

-Δωρεάν Μαζικός Αθλητισμός σε ειδικά θεραπευτικά προγράμματα άσκησης, προγράμματα για υποψηφίους στρατιωτικών σχολών και ΤΕΦΑΑ, προγράμματα προσχολικής αγωγής.

-Διοργάνωση διάφορων δράσεων, όπως ημέρα ποδηλάτου, βαδίσματος, αγώνες δρόμου, δρόμοι για τον πολύ κόσμο, ημιμαραθώνιοι, σκυταλοδρομίες, δημοτικά κατασκηνωτικά προγράμματα, αθλητικές δράσεις στις παιδικές χαρές, οργάνωση πρωταθλήματος εργαζομένων.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βγάλαμε τον Δήμο Κατερίνης από την τουριστική «αφάνεια» και τον κάναμε ορατό. Θα συνεχίσουμε το ίδιο μεθοδικά.

-Κατάρτιση και επιμέλεια εκτέλεσης στρατηγικού σχεδίου τουριστικής προβολής του Δήμου Κατερίνης για το έτος 2024-2029.

-Υλοποίηση θεματικών εκδηλώσεων που συνδέονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής και θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα στον τουριστικό προορισμό.

-Φιλοξενία δημοσιογράφων, influencers, τουριστικούς πράκτορες και άλλους ειδικούς του τουριστικού κλάδου.

-«Διπλωματία Προορισμών» με στόχο την παρουσίαση του Δήμου μας στο εξωτερικό.

-Ενίσχυση του γαστρονομικού τουρισμού, αγροτουρισμού, οικοτουρισμού, οινοτουρισμού, φυσιολατρικού και περιπατητικού τουρισμού, θρησκευτικού, πολιτισμικού, μαθητικού τουρισμού με τη διοργάνωση εποχικών φεστιβάλ στην ορεινή Πιερία.

-Διερεύνηση συλλόγων απόδημων Κατερινιωτών, Πιεριέων αλλά και Ελλήνων και φιλελλήνων, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.

-Ενισχύεται η αναγνωρισιμότητα (awareness) του Δήμου Κατερίνης, αξιοποιώντας το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

-Οργανώνουμε ειδική παραλιακή ακτή διεθνών προδιαγραφών για ΑμεΑ, καθώς και ειδικές πισίνες. Μια πρόταση που προσθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στην παραλιακή μας ζώνη και την κάνει σημείο αναφοράς διεθνώς.

-Ανάπλαση της παραλιακής οδού από Κορινό έως Ολυμπιακή Ακτή με φωτισμό, ποδηλατόδρομο, ζώνες περιπάτου.

-Προβολή και προώθηση ορειβατικών διαδρομών και ανάδειξη μονοπατιών στα Πιέρια όρη.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική εικόνα του Δήμου μας αλλάζει, καθώς ολοκληρώνεται επιτέλους το Πολιτιστικό μας Κέντρο.

Επιπλέον προχωράμε στην:

-Ίδρυση Μουσείου Καπνού στη δημοτική Ενότητα Ελαφίνας

-Δημιουργία δικτύου συνεργασίας με μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς, Κ.Θ.Β.Ε, Εθνικό Θέατρο, Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λυρική Σκηνή, Ωνάσειο, Εθνική Πινακοθήκη, Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus).

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ:

-Λειτουργία του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου στην Ολυμπιακή Ακτή.

-Ανάδειξη αρχαίου λατομείου Βρύας.

-Ανάδειξη και επισκεψιμότητα Παλαιολιθικού Οικισμού Αγίου Δημητρίου.

-Περιπατητικές διαδρομές στα Πιέρια, ανάδειξη των ιαματικών και των φαρμακευτικών φυτών και της σπάνιας χλωρίδας των Πιερίων. Επίσης ανάδειξη του καταρράκτη «Κρεμαστού».

-Φεστιβάλ Βιβλίου στο δημοτικό πάρκο Κατερίνης.

-Μονάδα Κινητής Δανειστικής Βιβλιοθήκης.

-Εργαστήρι πολυμέσων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης που θα διαθέτει στούντιο ηχογράφησης και επεξεργασίας ήχου, στούντιο παραγωγής ήχου, δωμάτιο ακρόασης, χώρο επεξεργασίας εικόνας και παραγωγής βίντεο, ψηφιοποίηση βιβλίων, ψηφιοποίηση δίσκων βινυλίου, δανεισμό laptop και Tablet.

-Κατάλογος ομιλούντων βιβλίων, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε άτομα με δυσκολία στην πρόσβαση των τυπωμένων βιβλίων, όπως τα άτομα με προβλήματα όρασης.

-Δημιουργούμε στέγη γραμμάτων και τεχνών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση όπου στεγάζεται η πρώτη αίθουσα παιδικού κινηματογράφου.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η ψηφιακή μας ταυτότητα ενισχύεται. Ήδη ο Δήμος μας κατάφερε από τον ψηφιακό αναλφαβητισμό που επικρατούσε πριν από μερικά χρόνια να αποκτήσει το δικό του αποτύπωμα.

Η πρότασή μας για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου με εγκεκριμένες προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2.390.000 ευρώ περιλαμβάνει:

-Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών.

-Παροχή συστημάτων τηλε-ιατρικής σε ευπαθείς ομάδες για απομακρυσμένη διάγνωση.

-Έξυπνο Οδηγό Πόλης/Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών.

-Πλατφόρμα διαχείρισης παιδικών σταθμών, ενημέρωσης γονέων με smart εφαρμογή.

-Ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων.

-Διαχείριση κλειστών και ανοικτών χώρων άθλησης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας (προγραμματισμός μαθημάτων, ενημέρωση γονέων, αγώνες, μαζικός αθλητισμός κτλ)

-Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαβούλευσης Κανονιστικών Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

-Επιπλέον δημιουργία πλατφόρμας για εκδήλωση ενδιαφέροντος υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με φωτογραφίες και βασικές πληροφορίες του ζώου και ηλεκτρονική αίτηση.