Συστατικά

1 λοβό βανίλιας
400 γρ. κρέμα καρύδας
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, οργανική
45 γρ. βούτυρο καρύδας, λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

χωνάκια παγωτού
ινδοκάρυδο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το λοβό της βανίλιας και αφαιρούμε τα σπόρια της.
Τα ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και το χτυπάμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει την απαλή και λεία υφή του παγωτού.
Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, μέχρι να σφίξει αρκετά.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη καλύπτοντάς το με μία μεμβράνη.

Ανά μία ώρα, βγάζουμε το μείγμα, το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη (αν θέλουμε, μπορούμε αντί για το μίξερ να ανακατεύουμε το παγωτό με ένα κουτάλι, αλλά δεν θα γίνει τόσο αφράτο). Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε έως ότου παγώσει καλά κι αποκτήσει τη σύσταση που επιθυμούμε (ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με την ένταση της κατάψυξης).
Σερβίρουμε σε χωνάκια και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com