Συστατικά

Για τα pancakes

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ. σπορέλαιο
1 αβγό
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο, για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

μέλι
μαρμελάδα
φρούτα, της αρεσκείας σας
δυόσμο
βασιλικό, πλατύφυλλο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το σπορέλαιο και το αυγό και σε ένα άλλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Ενώνουμε τα μείγματα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και, μόλις κάψει, βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα.
Τηγανίζουμε κάθε τηγανίτα για 3-4 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και με μια σπάτουλα την αναποδογυρίζουμε και την τηγανίζουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις τηγανίτες.
Μπορούμε τις τηγανίτες μας να τις κάνουμε σε διαφορετικά μεγέθη για να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια, πρόσωπα ή ζώα.
Διακοσμούμε με εποχιακά φρούτα της αρεσκείας μας, μυρωδικά ή ό,τι άλλο θέλουμε, τα οποία στη συνέχεια περιχύνουμε με μέλι ή μαρμελάδα.

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com