Υλικά

500 ml κρέμα γάλακτος
500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
1/2 φλ. ζάχαρη
7 φύλλα ζελατίνης (x 2 γραμ.)
ξύσμα από 1 ακέρωτο βιολογικό πορτοκάλι
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
γλυκό κουταλιού πορτοκάλι για το σερβίρισμα (ή άλλο γλυκό του κουταλιού)

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε την πανακότα με γιαούρτι, βάζουµε πρώτα τη ζελατίνη σε µπολ και καλύπτουµε µε κρύο νερό. Αφήνουµε για 5΄-10΄ να µουλιάσει καλά και να φουσκώσει.

Σε ένα µπολ βάζουµε το γιαούρτι και τη µισή κρέµα. Με σύρµα τα ανακατεύουµε να οµογενοποιηθούν.

Βάζουµε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη κρέµα, τη ζάχαρη, τη βανίλια (αφού τη σχίσουµε στη µέση κι αφαιρέσουµε τον καρπό της) και το ξύσµα κι ανακατεύουµε να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ζεσταθεί το µείγµα, χωρίς όµως να βράσει. Το αποσύρουµε από τη φωτιά.

Στραγγίζουµε καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στο ζεστό µείγµα. Ανακατεύουµε πολύ καλά, να λιώσουν. Αφήνουµε το µείγµα για 10΄ να γίνει χλιαρό και το προσθέτουµε στο κρύο µείγµα γιαουρτιού και κρέµας λίγο λίγο και πάντα ανακατεύοντας µε σύρµα, να οµογενοποιηθεί.

Το βάζουµε σε µια µεγάλη φόρµα για ζελέ ή σε 8 ατοµικά φορµάκια και το αφήνουµε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί, για περίπου 3 ώρες.

Αφού παγώσει, το ξεφορµάρουµε (βουτώντας τη φόρµα σε ζεστό νερό) και γαρνίρουµε την πανακότα µε γλυκό του κουταλιού.

 

 

 

Πηγή: argiro.gr