Η Πάστα-Φλώρα «Αρλεκίνος» είναι τέλεια επιλογή για την περίοδο του καρναβαλιού, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με την όμορφη και διασκεδαστική της όψη. Σας επιτρέπει να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε διάφορες γεύσεις μαρμελάδας και συνδυασμούς που θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας.

 

Υλικά

3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

2 αυγά ολόκληρα

2 κρόκοι αυγών

1 και ¼ της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Ξύσμα από 1 λεμόνι (1 κουταλιά της σούπας περίπου)

Μερικά κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα σε διαφορετικές γεύσεις και χρώματα

 

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ σας ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέϊκιν πάουντερ. Προσαρμόστε το εξάρτημα για τις ζύμες και προσθέστε στον κάδο τα αυγά, τους κρόκους, το βούτυρο και το ξύσμα.

Χτυπήστε μέχρι να αρχίσουν να ενώνονται τα υλικά και βγάλτε τη ζύμη από το μίξερ. Πάνω στον πάγκο σας ή σε επίπεδη επιφάνεια, σχηματίστε μια μπάλα και αφού την τυλίξετε με πλαστική μεμβράνη, τοποθετήστε την στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180ο C.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρέστε το ¼ και αφήστε το στην άκρη. Συνεχίστε ανοίγοντας με τον πλάστη, σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια, το υπόλοιπο της ζύμης.

Μεταφέρετε με τη βοήθεια του πλάστη, τη ζύμη σε ταρτιέρα ή ταψάκι (περίπου 28 εκατοστών). Περιποιηθείτε τις άκρες που προεξέχουν, με τα δάκτυλά σας φτιάξτε τις πλάγιες πλευρές και κόψτε λωρίδες με το υπόλοιπο της ζύμης που έχετε κρατήσει στην άκρη για να διακοσμήσετε την τάρτα. Τρυπήστε με ένα πιρούνι τη βάση για να αποτρέψετε το φούσκωμα. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε με τις λωρίδες, ένα πλέγμα, τοποθετώντας τις λοξά. Πρέπει να σχηματιστούν ρόμβοι. Γεμίστε τα ανοίγματα που έχετε δημιουργήσει με τα διάφορα χρώματα μαρμελάδας, χρησιμοποιώντας τα εναλλάξ.

Ψήστε την τάρτα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο ρόδινο χρώμα.

 

 

Συμβουλή

Μπορείτε να δημιουργήσετε την τάρτα σε σχέδιο μάσκα, σχεδιάζοντας σε ένα χαρτί το σχήμα, κόβοντας ένα πατρόν και τοποθετώντας τη ζύμη πάνω στο πατρόν. Το μόνο που μένει είναι να βάλετε την υπόλοιπη ζύμη περιμετρικά, χτίζοντας τα πλαϊνά για να μην τρέξει η μαρμελάδα.