Τα αλμυρά muffins με φαρίνα χωρίς γλουτένη είναι μια νόστιμη λιχουδιά για πρωινό, brunch ή κολατσιό στο σχολείο και στο γραφείο, για τα παιδιά και για σας.

Η συνταγή δίνει 5-6 μερίδες, χρειάζεται 20 λεπτά προετοιμασίας και θα είναι έτοιμα έπειτα από μισή ώρα ψησίματος

 

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα αλμυρά muffins είναι τα εξής:

• 200γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτά μπαστουνάκια πάχους 0,5εκ.
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 αβγά
• 160γρ. Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
• 100ml ελαιόλαδο
• 130ml γάλα
• 100γρ. γραβιέρα, τριμμένη
• ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, καλά στραγγισμένες
• ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

 

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί με ειδικές υποδοχές για muffins.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Aλατοπιπερώνετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά, τη φαρίνα, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μίγμα του τηγανιού και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Αδειάζετε το μίγμα στις φόρμες και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα muffins. Τα σερβίρετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.