Συστατικά

250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
αλάτι
ξύσμα, από 1 λεμόνι
2 κλ. δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό 1 κούπα ρύζι. Με αυτό το τρόπο το ρύζι μας θα γίνει σπυρωτό.
Όταν δούμε ότι το νερό έχει ασπρίσει, αυτό σημαίνει ότι έφυγε το παραπανίσιο άμυλο.
Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, το ξύσμα λεμονιού, δεντρολίβανο και 1 φύλλο δάφνης.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε λίγο με μία ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση χωρίς να ανακατέψουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με το καπάκι για άλλα 2-3 λεπτά.
Σπάμε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει.
Και σερβίρουμε!
Αυτός είναι ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος να βράσουμε σωστά το μπασμάτι! Ένα φοβερό συνοδευτικό για όλα τα πιάτα!

 

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com