Συστατικά

800 γρ. παντζάρια, φρέσκα
600 γρ. μάνγκο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κρασί λευκό
1 λίτρο γάλα καρύδας
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
φύλλα κόλιανδρου
πιπέρι, φρέσκο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τα παντζάρια, το μάνγκο, και τα κόβουμε σε κυβάκια 2 εκ.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το παντζάρι, το μάνγκο, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σερβίρουμε με μάνγκο κομμένο σε κυβάκια, φύλλα κόλιανδρου και φρέσκο πιπέρι.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com