Υλικά
1 κιλό σουπιές, κατά προτίμηση φρέσκες
2 κιλά κρεμμυδάκια κοκκάρια
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. αλάτι ανθό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές και ή τις κόβουμε ή τις αφήνουμε ολόκληρες σε μια κατσαρόλα, χωρίς νερό, σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένες με το καπάκι για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να αχνίσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό ελαιόλαδο, τα κοκκάρια και το μισό αλάτι, σε χαμηλή φωτιά, και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμυδάκια, για περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια αδειάζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα με τις σουπιές και συμπληρώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (το άλλο μισό αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον πελτέ και το πιπέρι).
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, με κλειστή την κατσαρόλα, την οποία ανοίγουμε κατά διαστήματα για να ελέγξουμε μήπως κολλήσει το φαγητό. Αν στα 30 λεπτά δεν έχει δέσει, ανοίγουμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Πηγή: ethnos.gr