Συστατικά
30 γρ. γάλα
1 αβγό, μέτριο
60 γρ. σιρόπι αγαύης
80 γρ. φιστικοβούτυρο
1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
200 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
30 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
γάλα
1 κ.σ. σπόρους τσία, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα το γάλα, το αυγό, το σιρόπι αγαύης, το φιστικοβούτυρο και τη βανίλια.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την αμυγδαλόψιχα με το κακάο και το αλάτι.
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Με το που ομογενοποιηθεί το μείγμα αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν στραγάλια.
Απλώνουμε τα μπαλάκια σε ταψιά με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και ρολάρουμε τα μπαλάκια να αναποδογυρίσουν.
Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αφαιρούμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Μπορούμε να σερβίρουμε με ό,τι γάλα θέλουμε. Εναλλακτικά βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου με τους σπόρους chia και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και βάζουμε για 20-30 λεπτά στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με τα δημητριακά.
Tip
Μπορείτε να τα δοκιμάσετε με γάλα χαμηλό σε λιπαρά.
Διατηρούνται για 5 ημέρες, σε θερμοκρασία δωματίου, σε ένα μπολ καλά κλεισμένο.
Πηγή: akispetretzikis.com