Μια μοναδική συνταγή, ιδανική για όλες τις περιστάσεις. Σπιτικά ραβιόλια γεμιστά με σπανάκι και μανιτάρια. Λαχταριστά και πεντανόστιμα. Δοκιμάστε τα και θα καταπλήξετε τους πάντες!

Υλικά

Για τη ζύμη

2 μισή φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη γέμιση και τη σάλτσα

300 γρ. μανιτάρια
60 γρ. προσούτο
80 γρ. σπανάκι, κατεψυγμένο και βρασμένο
100 γρ. παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
1 κρόκο αυγού, χτυπημένο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1-2 σκ. σκόρδου, λιωμένες
1-2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Αρχικά, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο.

Χτυπάμε τα αυγά, το ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερό μαζί και κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο αλεύρι ανακατεύοντας με πιρούνι.

Στη συνέχεια, ζυμώνουμε 5 λεπτά, μέχρις ότου η ζύμη γίνει λεία και ελαστική.

Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.

Κατόπιν, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Πολτοποιούμε τα μισά μανιτάρια μαζί με το προσούτο, το σπανάκι και τη μισή παρμεζάνα.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο λεπτό πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε τετράγωνα δισκάκια ζύμης πλευράς 6 εκατοστών.

Βάζουμε σε κάθε δισκάκι ένα κουταλάκι από τη γέμιση.

Διπλώνουμε στη μέση και στρέφουμε ελαφρά τα ραβιόλια για να πάρουν σχήμα.

Έπειτα, τα κολλάμε με λίγο νερό.

Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό 5 με 6 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού.

Μετά, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα.

Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, τον κρόκο και το σκόρδο και βράζουμε 4 με 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια και το μαϊντανό και βράζουμε 2 με 3 λεπτά.

Τέλος, περιχύνουμε τα ραβιόλια με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Τα γεμιστά ραβιόλια είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

 

Πηγή: supersyntages.gr