Συστατικά
500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι, γάλακτος
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια
100 γρ. νερό
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
πατάτες τηγανητές
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες 1 εκ. και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Το μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 1 λεπτό για να πάρει χρώμα.
Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και σοτάρουμε για επιπλέον 1 λεπτό.
Σβήνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια, βάζουμε το νερό, το μέλι, ρίγανη, τη μουστάρδα και το σκόρδο.
Προσθέτουμε δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε συνολικά το συκώτι για 4-5 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα γίνει αρκετά σκληρό.
Αφαιρούμε από φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ρίγανη.
Tip
Αν το συκώτι μας είναι γάλακτος ακολουθούμε τα βήματα της συνταγής. Αν δεν είναι γάλακτος πρώτα το βάζουμε σε γάλα για 3-4 ώρες. Το σκουπίζουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία μαγειρέματος.
Πηγή: akispetretzikis.com