Υλικά
4 τορτίγιας από καλαμπόκι ή στάρι περίπου 12 εκατοστών

Για τα κεφτεδάκια
200 γρ. χοιρινός κιμάς, περασμένος μία φορά
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. κοφτή δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
50 γρ. νιφάδες βρώμης
Αλάτι, πιπέρι

Για το τηγάνισμα
λίγο ηλιέλαιο
λίγο σιμιγδάλι ψιλό

Για τις άλλες παρασκευές
12-15 ημίλιαστα ντοματίνια
1 μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλυκού πιπεριά τσίλι κόκκινη
1 λάιμ, τον χυμό
1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. φρέσκια γαλομυζήθρα
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
30 ml γάλα
4 φέτες lime

Διαδικασία
Πλάθουμε σε βαθύ μπολ τα κεφτεδάκια με όλα τα υλικά της συνταγής, σκεπάζουμε με μεμβράνη και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε σε μπαλάκια περίπου 10 γρ. το καθένα, τα πανάρουμε σε σιμιγδάλι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.

Ετοιμάζουμε την pico de gallo: Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το μηλο , τον χυμό λαιμ, την πιπεριά τσίλι, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Για την σάλτσα γαλομυζήθρας: Χτυπάμε με πιρούνι την γαλομυζήθρα με το γάλα και την καπνιστή πάπρικα.

Σερβίρουμε με 5 κεφτεδάκια, μια κουτάλια pico de gallo, 3-4 ημίλιαστα ντοματίνια, σάλτσα γαλομυζήθρας και μια φέτα λάιμ.

 

Πηγή:olivemagazine.gr