Ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί, σαν μαγιονέζα

Υλικά

100 γρ. λευκό ταραμά

70 ml νερό

150 ml ελαιόλαδο

200 ml καλό ηλιέλαιο

30 ml χυμό λεμονιού

λίγο ξύσμα από λεμόνι

λίγο άσπρο πιπέρι

 

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μπλέντερ, σε αργή ταχύτητα, τον ταραμά με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ νερό και ελαιόλαδο-ηλιέλαιο μέχρι να πήξει. Ελέγχουμε το λεμόνι και το πιπέρι.

 

Αφράτη μους ταραμοσαλάτας με ανθρακούχο νερό

Υλικά

100 γρ. λευκό ταραμά

70 ml νερό από τριμμένο κρεμμύδι

150 γρ. ψίχα λευκού ψωμιού, χωρίς κόρα

80 ml χυμό λεμονιού

150 ml ελαιόλαδο

350 ml καλό ηλιέλαιο

230 ml κρύο ανθρακούχο νερό

λίγο άσπρο πιπέρι

 

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μπλέντερ τον ταραμά με το ζουμί του κρεμμυδιού και με λίγο από το ανθρακούχο νερό. Προσθέτουμε το ψωμί, τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ανθρακούχο νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο αργά και σταθερά, μέχρι να πήξει.

 

Ταραμοσαλάτα με μελάνι σουπιάς

Υλικά

100 γρ. λευκό ταραμά

1.000 ml καλό ηλιέλαιο

80 γρ. τριμμένο και σουρωμένο κρεμμύδι

300 γρ. ψίχα ψωμιού, χωρίς κόρα

160 γρ. χυμό λεμονιού ή λάιμ

7 γρ. μελάνι σουπιάς

10 παγάκια

 

Διαδικασία

Χτυπάμε στο μπλέντερ τον ταραμά με το κρεμμύδι και το μελάνι. Προσθέτουμε το ψωμί, τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο αργά. Αν σε αυτήν τη φάση αρχίζει να κόβει, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ρίχνουμε τα παγάκια και χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα.

 

 

Πηγή: ethnos.gr