Διαδικασία
Βήμα 1
Ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα όπου μέσα ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 15′, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μέσα στο γάλα διαλύουμε το αλάτι και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε τη ζύμη έως ότου να μην κολλάει στα χέρια και να είναι ελαστική. Σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 30′.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσια ζυμαράκια, τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια του πλάστη και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντάς τα σκεπασμένα για 10′. Ζεσταίνουμε καλά ένα μαντεμένιο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε περίπου για 5′ από κάθε πλευρά.

Βήμα 2
Τηγανόψωμα με θρούμπι: Τα πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας προτού τα ψήσουμε.

Τηγανόψωμα με σκόρδο και μυρωδικά: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα μυρωδικά με το σκόρδο και αλείφουμε τα τηγανόψωμα μόλις ψηθούν.

Τηγανόψωμα με γραβιέρα: Τα πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα όσο είναι ζεστά. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τα τηγανόψωμα με μέλι και κανέλα ή να τα γεμίσουμε με φέτα αν μας αρέσει.

 

 

Πηγή:olivemagazine.gr