Ορεκτικό που αγαπά πολύ το καλοκαιρινό τραπέζι, με τις μελιτζάνες να τηγανίζονται και στη συνέχεια να ψήνονται στο φούρνο με μπόλικη σάλτσα ντομάτας.

 

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες, σε χοντρές ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας

3 ντομάτες
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αρωματικό γιαούρτι

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Πολτοποιείτε τις ντομάτες στο μπλέντερ και ρίχνετε τον πολτό σε κατσαρόλα. Προσθέτετε το σκόρδο, το ξίδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μετά την πρώτη δυνατή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει καλά η σάλτσα.

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις αλατίζετε καλά. Τις αφήνετε για 10 λεπτά και ύστερα τις ξεβγάζετε και τις στεγνώνετε.

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τις μελιτζάνες σταδιακά και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν καλά και να πάρουν χρώμα. Σε κάθε τηγανιά προσθέτετε επιπλέον ελαιόλαδο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στρώνετε τις μελιτζάνες σε ταψάκι και τις σκεπάζετε με λίγη σάλτσα. Κάνετε δεύτερη στρώση με μελιτζάνες και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνετε για 10 λεπτά και σερβίρετε τις μελιτζάνες προσθέτοντας από πάνω λίγη αρωματική σάλτσα γιαουρτιού που θα φτιάξετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

Tips

Η προσθήκη δυόσμου ή άλλου μυρωδικού θα απογειώσει γευστικά το αρωματικό σας γιαούρτι.

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr