Το αγαπημένο ψάρι που δεν λείπει από το καθημερινό τραπέζι αχνίζεται στον φούρνο με μυρωδικά και κρασί, ενώ σερβίρεται με μια φανταστική σκορδαλιά με παντζάρια.

 

Υλικά

Για το ψάρι:

4 ψάρια, 500-600 γρ. το καθένα (όπως φαγκρί, τσιπούρα, λαβράκι, λυθρίνι)
150 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 λεμόνια σε φέτες
1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, άνηθο, θρούμπι, μαντζουράνα)
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τη παντζαροσκορδαλιά:

100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο, χωριάτικο ψωμί
200 γρ. βολβούς από παντζάρια, βρασμένους
3 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το πράσινο φύτρο
3 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

 

 

Πηγή: olivemagazine