Υλικά

200γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτά μπαστουνάκια πάχους 0,5εκ.
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 αβγά
160γρ. Φαρίνα Χωρίς Γλουτένη Μύλοι Αγίου Γεωργίου
100ml ελαιόλαδο
130ml γάλα
100γρ. γραβιέρα, τριμμένη
½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, καλά στραγγισμένες
½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν κάψει καλά, ρίχνετε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει. Aλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί με ειδικές υποδοχές για muffins.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά, τη φαρίνα, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές και λείο μίγμα. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το δυόσμο, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μίγμα του τηγανιού και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Αδειάζετε το μίγμα στις λαδωμένες φόρμες και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν τα muffins. Τα σερβίρετε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr