Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 φιλέτο κοτόπουλου (300 γρ.)
3 φλ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
2 φλ. τυρί γκούντα, τριμμένο
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 μισή φλ. γιαούρτι
2 αυγά
2 κρόκοι αυγών
Μισό ματσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε τη σφολιάτα σε παραλληλόγραμμο ταψάκι και την ψήνουμε.

Στην συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια.

Όταν μαραθούν, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές, το γιαούρτι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρά και το μισό τυρί γκούντα.

Τέλος, απλώνουμε πάνω στην ψημένη σφολιάτα το μείγμα, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Η αλμυρή τάρτα μας με κοτόπουλο και μανιτάρια είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Καλή όρεξη!

 

Συμβουλές

Αντί για φρέσκα μυρωδικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην τάρτα μας 1 κουταλάκι ξερά μυρωδικά.

 

 

 

Πηγή: supersyntages.gr