Ένας ασυνήθιστος συνδυασμός υλικών αλλά με καταπληκτικά αποτελέσματα.

Aυτό το νόστιμο και αρωματικό κέικ είναι εύκολο να προετοιμαστεί και είναι ιδανικό για το πρωινό αλλά και σαν σνακ για όλη την οικογένεια.

Υλικά

300 γραμμάρια κολοκυθάκια
300 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml ηλιέλαιο
100 γραμμάρια φουντούκια
100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανιλίνη (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη με μεγάλες τρύπες, τρίψτε τα κολοκυθάκια και αφήστε τα στην άκρη. Είναι σημαντικό τα υλικά να είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψιλοκόψτε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη αλλά αφήστε μερικά ολόκληρα αν θέλετε για να διακοσμήσετε την επιφάνεια του κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας ελαφρά το χτύπημα και προσθέστε και τα τριμμένα κολοκυθάκια.

Ανακατέψτε και βάλτε τα στέρεα υλικά, τα φουντούκια, το αλεύρι και το μπέικιν μαζί με τη βανιλίνη. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά έτσι ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα χωρίς σβόλους.

Προσθέστε και τις σοκολατένιες σταγόνες, αφήνοντας αν θέλετε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας για τη διακόσμηση, ανακατεύοντάς τες ελαφρά με μια κουτάλα.

Ρίξτε το μίγμα σε μια βουτυροαλευρωμένη φόρμα 24 εκατοστών και ισιώστε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.

Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.

 

Πηγή: topontiki.gr