Υλικά

500 γραµ. χαλούμι
100 γραμ. αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
150 γραµ. φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

ντοματίνια ολόκληρα ή ρόδι καθαρισμένο
φύλλα δυόσμου
τέταρτα λεμονιού για το σερβίρισμα
1 γιαούρτι
πάπρικα καπνιστή
1 κ.σ ζάαταρ (λιβανέζικο μείγμα μπαχαρικών)

 

Εκτέλεση

Για τα τραγανά sticks χαλούμι στο τηγάνι (πανέ) κόβουμε το χαλούμι οριζόντια σε δύο φέτες και κάθε φέτα την κόβουμε σε τέσσερα λεπτά μπαστούνια. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βουτάμε κάθε κομμάτι στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό, στραγγίζουμε και τέλος το πανάρουμε στην φρυγανιά.

Τα αραδιάζουμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Τοποθετούμε το δίσκο με το παναρισμένο χαλούμι στην κατάψυξη να παγώσει τελείως, για περίπου 1 ώρα.

Σε αυτό το στάδιο θα μπορείτε, αφού παγώσουν, να τα διατηρήσετε σε σακούλα τροφίμων, σφραγισμένη στην κατάψυξη, έτοιμα για οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείτε.

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τηγανίζουμε το χαλούμι για περίπου 1΄ μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

Τα σερβίρουμε με ντιπ ντομάτας και γιαούρτι. Δείτε τη συνταγή για το ντιπάκι εδώ.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την πάπρικα και το ζάαταρ, ανακατεύουμε το ντιπ γιαούρτι. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό για πιο αραιή σύσταση στο ντιπ.

Προσθέτουμε ρόδι καθαρισμένο και δυόσμο.

 

Μυστικά για τέλεια τραγανά χαλούμι sticks

Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια χαλούμι στο τηγάνι για να μην πέφτει η θερμοκρασία λαδιού.
Τα τραγανά sticks χαλούμι μπορείτε να τα τηγανίσετε κατευθείαν, όμως θα κρατήσουν καλύτερα το πανάρισμα πάνω τους αν παγώσουν πρώτα. Έτσι σταθεροποιείται το πανάρισμα και θα κάνει τραγανή κρούστα.

 

 

 

Πηγή: argiro.gr