Υλικά για 8-10 άτομα

1 μεγάλο παντεσπάνι έτοιμο, του εμπορίου
βούτυρο για το άλειμμα του σκεύους
220 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
750 γρ. ανθότυρο ή γλυκιά φρέσκια μυζήθρα
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
ξύσμα από 3 λεμόνιατα
σποράκια από 1 λοβό βανίλιας
250 ml ξινόκρεμα (creme fraiche)*

Για τη ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού
1 λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Φλούδα λεμονιού: Παίρνουμε τη φλούδα με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες. Με ένα κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες σαν σπίρτα (ζουλιέν). Ρίχνουμε τη φλούδα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με 100 ml νερό και τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση, σιγοβράζουμε για 30 ́. Αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενη βάση διαμ. 25 εκ. Στρώνουμε βάση και πλαϊνά με αλουμινόχαρτο για να μη χυθεί η γέμιση. Στρώνουμε το παντεσπάνι στη βάση του σκεύους.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουρ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τα αβγά, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια την crème fraîche και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το παντεσπάνι και ακουμπάμε τη φόρμα πάνω σε ένα ταψί. Ρίχνουμε καυτό νερό στη βάση του ταψιού ίσα να καλυφθεί και ψήνουμε για 50 ́-55 ́ ή μέχρι η γέμιση να σταθεροποιηθεί και η επιφάνεια να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό στη βάση κατά τη διάρκεια του ψήσιματος.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αν θέλουμε να έχει

 

Πηγή: olivemagazine.gr