Υλικά
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους, φρέσκες
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 πιπεριές κίτρινες
3 κουτ. σούπας κρεμμύδι λιωμένο
1 ολόκληρο κρεμμύδι κομμένο σαν σε σπιρτόξυλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
1 κουτ. σούπας πάστα αντζούγιας
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Χαράζετε την πλάτη και αφαιρείτε το εντεράκι τους. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι. Κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ρίχνετε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε το λιωμένο κρεμμύδι και ρίχνετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το μίγμα αντζούγιας: Ανακατεύετε σε ένα μπολάκι την πάστα αντζούγιας με το ξίδι και τον πελτέ. Προσθέτετε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε.

Ρίχνετε τις γαρίδες στις πιπεριές που σιγομαγειρεύονται. Ανακατεύετε με μεγάλη προσοχή για να μη διαλυθούν και προσθέτετε τη σάλτσα αντζούγιας. Ανακατεύετε και πάλι, σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε σε πιατέλα το φαγητό και, αν θέλετε, συνοδεύετε με χιονάτο ρύζι.

 

 

Πηγή:olivemagazine.gr