Συστατικά
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
10 μανιτάρια champignon
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, άπαχο
1 αβγό, μεσαίο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. πάπρικα, καυτερή
2 κ.γ. σάλτσα worcestershire
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
100 γρ. μοτσαρέλα, light τριμμένη
Για το σερβίρισμα
ρόκα
λάχανο, κόκκινο
ντοματίνια
ελαιόλαδο
χυμό, από 1/2 λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε την τριμμένη φρυγάνια και τα μισά μανιτάρια. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το αυγό, τον μαϊντανό, την πάπρικα και την worcestershire sauce. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα υπόλοιπα μανιτάρια και σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε από το τηγάνι, βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι.
Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια 2×2 εκ. και ρίχνουμε τα κυβάκια στο μπολ με τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και χωρίζουμε τα υλικά του μπολ σε 6 μερίδες.
Παίρνουμε το ⅙ του μείγματος και πλάθουμε με τα χέρια τον κιμά τριγύρω τους. Θέλουμε η γέμιση να είναι στη μέση και να μην φαίνεται εξωτερικά στα μπιφτέκια που πλάθουμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να πλάσουμε 6 μπιφτέκια.
Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί 30×20 εκ. με λαδόκολλα αφήνοντας κενό μεταξύ τους και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα, το κόκκινο λάχανο, τα τοματίνια με το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε με τα μπιφτέκια.
Πηγή:akispetretzikis.com